Hoe werkt het?

Tijdens de Beursvloer, een initiatief vanuit ZwolleDoet! en SamenZwolle, worden maatschappelijke organisaties (te denken valt aan sportclubs, goede doelen, stichtingen, verenigingen, burger initiatieven) met bedrijven / ondernemers in contact gebracht op een beursachtige wijze.

Bedrijven

De bedrijven, maximaal met twee personen per bedrijf vertegenwoordigd, zijn op de Beursvloer herkenbaar aan hun blauwe badges. Zij kunnen bijvoorbeeld aanbieden: bouwmaterialen, computers, vrijwilligerswerk, tuinonderhoud, vergader- of opslagruimte, drukwerk, maar ook diensten, advies of kennis, bijvoorbeeld op het gebied van personeelsbeleid, verzekeringen, administratie, beleid, communicatie, financiën. Het concrete aanbod hoeft het bedrijf niet vooraf al te bedenken. Tijdens de Beursvloer ligt het initiatief namelijk bij maatschappelijke organisaties. Zij benaderen de bedrijven met concrete vragen en een mogelijke tegenprestatie. De bedrijven staan aan statafels in de 8 verschillende ‘bedrijvenhoeken’ en presenteren daar wat ze maatschappelijke organisaties kunnen bieden:

 • Vrijwilligers
 • Materialen & faciliteiten
 • Vormgeving & publiciteit
 • Opleidingen, trainingen & cursussen
 • Financiële & juridische zaken
 • Organisatie & advies
 • VIP’s
 • Overig

Maatschappelijke organisaties

De maatschappelijke organisaties, maximaal met twee personen per organisatie vertegenwoordigd, zijn herkenbaar aan een groene badge. Zij kunnen ‘vrij’ bewegen over de Beursvloer op zoek naar bedrijven die hun vragen kunnen matchen. Zij benaderen de bedrijven actief met een enthousiast verhaal over wie ze zijn en wat ze willen. Ook vertellen ze hoe zij het bedrijf kunnen helpen. Bijvoorbeeld door een teambuildingdag, workshop of uitje te organiseren, toegang te bieden tot kennis over een specifieke doelgroep, een optreden te verzorgen of hun locatie aan te bieden als bijzondere vergaderplek.

Welke maatschappelijke organisaties mogen deelnemen? Beursvloer Zwolle hanteert de volgende richtlijnen:

 • Beursvloer Zwolle is voor Zwolse maatschappelijke organisaties, zoals verenigingen en stichtingen, maar ook scholen, welzijn en zorginstellingen en burgerinitiatieven;
 • De maatschappelijke organisatie moet in Zwolle zijn gevestigd of haar activiteiten in Zwolle ontplooien.
 • En per aangemelde organisatie kan maximaal 1 keer per Beursvloereditie worden aangemeld. Voorbeeld: per organisatie is er maar één aanmelding mogelijk, dus niet met meerdere locaties of afdelingen vanuit één organisatie (bijvoorbeeld scholen, zorgcentra, etc.);

Hoekmannen/-vrouwen

De hoekmannen/-vrouwen kennen het Zwolse bedrijfsleven en weten wat er op de Beursvloer te halen valt. De hoekmannen- en vrouwen helpen bij het contactleggen en bieden ondersteuning tijdens het matchen.

Match!

Wanneer sluiten een bedrijf en een maatschappelijke organisatie een match? Alleen als ze iets voor elkaar kunnen betekenen en er een klik is. Vervolgens kunnen ze concrete afspraken over de samenwerking maken: van contact naar contract. Ook spreken ze af wie contact met wie opneemt. De matches worden gecontroleerd door onze notaris en accountant, geprojecteerd op een groot scherm en later bekendgemaakt op deze website. Alle matches moeten binnen 1 jaar na afloop van Beursvloer Zwolle worden gerealiseerd.

Meld je aan!

Twitter